Nå er Johaug fjernet fra smøretraileren

Therese Johaug har i flere år hatt ansiktet sitt på siden av den norske smøretraileren. Årets sesong startet uten en utestengt Johaug, men ansiktet hennes prydet fortsatt den bakerste delen av den store smøretraileren.

Norge fjerner Johaug-bilde fra smøretraileren

Avgjørelsen om å ikke fjerne bildet før sesongstart skapte reaksjoner blant de andre nasjonene.

– Norges arroganse har ingen grenser. Deres rykte er allerede ødelagt, og de gjør virkelig ingenting for å bedre det, sa finske Pekka Holopainen til Ilta Sanomat.

Sponsorer trekker seg ikke fra Johaug-avtale: – Vi sparker ikke et menneske som ligger nede

I forrige uke ble Johaug utestengt i 13 måneder av domsutvalget. Dermed bestemte Skiforbundet seg for å fjerne bildet hennes fra smørebua.

Da traileren kom rullende inn til parkeringsplassen i estiske Otepää, var det uten det smilende fjeset til Johaug. Markedssjef Espen Bjervig forklarer at de har lagt blå folie over bildet, som kan fjernes når utestengelsen er over.

– Det er en uheldig, men nødvendig konsekvens av dopingdommen, sier administrasjons- og markedssjef i Norges Skiforbund, Espen Bjervig, til Nettavisen.

Johaug godtar dopingdommen: – Handler om å konsentrere seg om det viktigste

Therese Johaug ble forrige fredag utestengt i 13 måneder for bruken av det anabole steroidet clostebol. Hun fikk i seg stoffet gjennom bruk av leppesalven Trofodermin, som hun brukte for å behandle en solskadet leppe i Italia. Hun er tilbake i konkurranse fra midten av november.

Tagger: Langrenn Therese Johaug

About the author /